Afbeelding
Kosten uitvaart begrafenis crematie - Dune Uitvaartbegeleiding

Ik krijg vaak de vraag "wat kost een uitvaart?" Een hele reële vraag en tegelijkertijd een vraag die lastig te beantwoorden is.

Een uitvaart op maat

De kosten van een uitvaart zijn namelijk afhankelijk van de wensen. Wilt u bijvoorbeeld thuis opbaren of liever gebruik maken van de faciliteiten in een afscheidshuis? Wilt u herdenken met een dienst in een kerk of een crematorium of neemt u liever in kleine kring thuis afscheid? Wordt het een begrafenis of een crematie? Is er behoefte aan rouwvervoer, volgauto’s en catering? Of wordt het een meer sobere uitvaart met een klein aantal genodigden of zonder nabestaanden?
 
Om u een indicatie te geven in de te verwachten kosten heb ik een aantal prijsvoorbeelden voor u uitgewerkt.

Maar om u echt een goed inzicht te geven in de kosten, kom ik graag persoonlijk bij u langs om alle wensen door te spreken. Ik maak dan een begroting die past bij het afscheid zoals u dat voor ogen heeft. Voor elk budget kan een mooie en passende uitvaart worden verzorgd, ik denk graag mee over alle mogelijkheden. Het oriënterende gesprek is vanzelfsprekend vrijblijvend en hieraan zijn geen kosten verbonden.

Prijsvoorbeelden

Alle uitvaarten die Dune Uitvaartbegeleiding verzorgt bestaan uit een basisset aan diensten die naar uw wens kunnen worden aangevuld. Kies of u wilt cremeren of begraven en klik op het prijsvoorbeeld voor meer informatie, mogelijkheden en prijzen.

Wat zijn Eerlijke Uitvaarten?

Alle uitvaarten die ik regel zijn Eerlijke Uitvaarten. 

Afbeelding
logo eerlijke uitvaarten

Dit betekent dat Dune Uitvaartbegeleiding, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de branche, één vast tarief berekent voor het volledig regelen en verzorgen van de uitvaart. Dit houdt automatisch in dat alle inkopen voor de uitvaart zonder winstmarges of toeslagen aan u worden doorberekend. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de uitvaartkist, het rouwdrukwerk, de verzorging, het rouwvervoer etc. Indien gewenst kunt u inzage krijgen in de inkoopnota's. Dat is eerlijk en dat is transparant. Dune Uitvaartbegeleiding is aangesloten bij het platform Eerlijke Uitvaarten en mag zich daarom een Eerlijke Uitvaartvezorger noemen.

De 7 zekerheden van een Eerlijke Uitvaartverzorger

  • Uw wensen staan bij een uitvaart op de eerste plaats 
  • U ontvangt zo mogelijk binnen 24 uur na het regelgesprek een gedetailleerde en zo compleet mogelijke kostenbegroting voor de hele uitvaart 
  • Het aannametarief ligt van tevoren vast 
  • Alle inkopen voor de uitvaart worden zonder toeslagen doorberekend 
  • Door de uitvaartverzorger zelf uitgevoerde onderdelen van de uitvaart worden tegen marktconforme inkoopprijzen doorberekend 
  • Indien gewenst krijgt u inzicht in de inkoopnota’s van de betreffende uitvaart 
  • Écht onafhankelijk advies van de uitvaartverzorger

Verzekering? Altijd vrije keuze in uitvaartbegeleider!

Ik kan u helpen op een mooie manier afscheid te nemen van een dierbare, ongeacht of en waar u verzekerd bent.
Is er een uitvaartverzekering, dan bent u niet verplicht om de uitvaart te laten regelen door de partij waar de verzekering is afgesloten. U hoeft dus niet het telefoonnummer te bellen dat op de verzekeringspapieren staat. Als er een kapitaalverzekering is afgesloten (deze verzekering keert bij overlijden het verzekerde geldbedrag uit), dan hebt u alle vrijheid in uw keuze van een uitvaartbegeleider.

Dit is ook het geval bij een naturaverzekering (dit wordt ook wel een dienstenverzekering genoemd). Ook dan bent u als nabestaande vrij in uw keuze en kunt u de verzekeringsmaatschappij vragen welk geldbedrag er tegenover de diensten en producten staat. De verzekeringsmaatschappij keert dit bedrag dan uit, u bent vrij in uw keuze van uitvaartbegeleider.

Ik help u graag om alle mogelijkheden in kaart te brengen. Ik kan u ook helpen bij de afronding en de uitbetaling van de verzekering. U heeft er dan geen omkijken naar.