Uitvaartkosten

Een uitvaart is maatwerk

Vaak wordt mij gevraagd 'wat kost een uitvaart?' Een reële vraag en tegelijkertijd een vraag die lastig te beantwoorden is.

Een uitvaart op maat 

De kosten van een uitvaart zijn namelijk afhankelijk van de wensen. Wilt u bijvoorbeeld thuis opbaren of liever gebruik maken van de faciliteiten in een afscheidshuis? Wilt u herdenken met een dienst in een kerk of een crematorium of neemt u liever in kleine kring thuis afscheid? Wordt het een begrafenis of een crematie? Is er behoefte aan rouwvervoer, volgauto’s en catering? Of wordt het een meer sobere uitvaart met een klein aantal genodigden of zonder nabestaanden?
 
Om u een goed inzicht te geven in de kosten, kom ik graag persoonlijk bij u langs om alle wensen door te spreken. Ik maak dan een begroting die past bij het afscheid zoals u dat voor ogen heeft. Voor elk budget kan een mooie en passende uitvaart worden verzorgd, ik denk graag mee over alle mogelijkheden. Het oriënterende gesprek is vanzelfsprekend vrijblijvend, hieraan zijn geen kosten verbonden. 

Verzekering? Altijd vrije keuze in uitvaartbegeleider!

Ik kan u helpen op een mooie manier afscheid te nemen van een dierbare, ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Is er een uitvaartverzekering, dan bent u niet verplicht om de uitvaart te laten regelen door de partij waar de verzekering is afgesloten. U hoeft dus niet het telefoonnummer te bellen dat op de verzekeringspapieren staat. Als er een kapitaalverzekering is afgesloten (deze verzekering keert bij overlijden het verzekerde geldbedrag uit), dan hebt u alle vrijheid in uw keuze van een uitvaartbegeleider.

Dit is ook het geval bij een naturaverzekering (dit wordt ook wel een dienstenverzekering genoemd). Ook dan bent u als nabestaande vrij in uw keuze en kunt u de verzekeringsmaatschappij vragen welk geldbedrag er tegenover de diensten en producten staat. De verzekeringsmaatschappij keert dit bedrag dan uit, u bent vrij in uw keuze van uitvaartbegeleider.

Ik help u graag om alle mogelijkheden in kaart te brengen. Ik kan u ook helpen bij de afronding en de uitbetaling van de verzekering. U heeft er dan geen omkijken naar.