U ziet het regelmatig in het straatbeeld, een rouwstoet van zwarte of zilvergrijze begrafenis- en volgauto’s. Een stijlvolle, respectvolle en waardige manier om uw dierbare naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen. Maar soms past deze manier niet helemaal bij de degene waar afscheid van wordt genomen. Dan zijn er gelukkig ook alternatieven.

Samen in de rouwbus

Eigenlijk kunt u voor het vervoer bij het laatste afscheid kiezen uit (bijna) alle mogelijk denkbare vervoermiddelen. In mijn netwerk heb ik diverse betrouwbare leveranciers van rouwvervoer. Zo is er een speciale, stijlvolle rouwbus, waarin plaats is voor zowel de overledene als de nabestaanden. In zo’n bus bent u allemaal bij elkaar rond uw geliefde. Onderweg is er gelegenheid om herinneringen op te halen door bijvoorbeeld foto’s te kijken, muziek te luisteren of een mooi gedicht voor te lezen.

Bijzondere alternatieven

Daarnaast zijn er meer alternatieven om de laatste rit een persoonlijk tintje te geven. Een fervent kampeerder kunt u naar zijn laatste rustplaats begeleiden in een speciale caravan of een Volkswagen T2 bus. En een liefhebber van oldtimers in een klassieke Citroën DS. Bij een expressief persoon past wellicht een kleurrijk beschilderde wagen. Of een roze Cadillac. Nog een optie: de Landrover die over het strand mag rijden. Was de overledene een strandliefhebber, dan is dat wellicht een mooie keuze. Of wat denkt u van een rouwkoets. Bij de gerenommeerde stalhouderij in onze regio kunt u kiezen voor een zwarte, witte, open of dichte koets. Het aantal paarden en zelfs het ras kunnen variëren. Ook is er een eenvoudige boerenwagen met voerman die ingezet wordt als rouwvervoer.

Zelf rijden

Wat veel mensen niet weten, is dat dat je ook zelf in de rouwauto kunt rijden. Best een mooie gedachte. Zo kunt u uw dierbare helemaal begeleiden tot de laatste rustplaats. En u kunt van deze laatste tocht samen iets speciaals maken door langs plekken te rijden die belangrijk waren in zijn of haar leven. Denkt u bijvoorbeeld aan het woonhuis, de school of de plek waar u elkaar heeft ontmoet.

Milieubewust

Duurzaamheid is ook in het rouwvervoer actueel. Zo is er bijvoorbeeld de Mercedes begrafenisauto die rijdt op groengas, een volledig elektrische Tesla of wat denkt u van de speciale rouw(bak)fiets? Ook is het mogelijk om de kist op een loopwagen te plaatsen en samen naar de laatste rustplaats te wandelen.

Er zijn vele mooie opties om uw geliefde respectvol naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen. Het belangrijkste blijft dat het past bij de persoon. Welk vervoermiddel zou u kiezen? Ik adviseer u graag over alle mogelijkheden.

Persoonlijk contact

Mijn naam is Marlène Kromhout. Ik ben uw persoonlijke uitvaartverzorger en help u met alle praktische zaken rondom een uitvaart.