Met bloemen kunt u zonder woorden heel veel zeggen. Bij iedere gelegenheid, maar zeker ook bij het afscheid van een dierbare. Er zijn enorm veel soorten bloemen, groene takken en andere natuurlijke materialen. En in onze bloemenstreek ken ik diverse creatieve mensen die daarvan prachtige bloemwerken maken. Voorop staat dat de gekozen rouwbloemen passen bij de persoon en de situatie in kleur, stijl en vorm. En dat kan gelukkig prima voor elk budget. Zo zijn er kleine of grotere bloemstukken voor op de kist. Of kies voor een klein boeketje in de handen van de overledene. Of losse bloemen als een lint neergelegd rondom de kist.

Fleurig symbool

Wist u dat iedere bloemsoort, maar ook de kleur ervan, een speciale betekenis heeft? Een roos bijvoorbeeld staat symbool voor liefde, vriendschap en genegenheid. Een anemoon voor zorgzaamheid, een lelie voor zuiverheid en geluk. En een fresia voor onvoorwaardelijke liefde. Rood is de kleur van de liefde, wit van vrede, reinheid en zuiverheid en roze staat weer symbool voor romantisch en teder. Groene bloemen symboliseren jong leven en vruchtbaarheid. Een palet van bonte kleuren past goed bij iemand met een uitbundig, expressief karakter en bloemen in rustige tinten bij meer introverte personen.

Weet u welke bloemen favoriet waren bij uw dierbare? Dan is het fijn om die te gebruiken. Om een bloemstuk helemaal passend bij de situatie te maken, is het mogelijk om er een voorwerp in te verwerken. Denk aan een met bloemen opgestoken fietswiel voor een fervent fietsliefhebber of een stuk met daarin de mascotte van de sportvereniging waar iemand jarenlang kwam. Ook kan het zijn dat een familie bepaalde eigen tradities kent, waar u bij het kiezen van de rouwbloemen rekening mee kunt houden. Gaf uw dierbare altijd gele rozen bij speciale gelegenheden, dan hebben deze bloemen een hele eigen waarde voor de familie bij het afscheid. Rouwbloemen zijn ook in een symbolische vorm te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de vorm van trouwringen als teken voor alle jaren waarin samen lief en leed is gedeeld.

Bij de keuze van de bloemen voor een afscheid is veel mogelijk. Wat wilt u met de rouwbloemen vertellen? Ik denk graag met u mee in mogelijkheden.

Via de Boeketterie in Wassenaar  kunt u uw bloemenarrangement eenvoudig bestellen. U heeft de keuze uit vele arrangementen. Maar wilt u het anders, dan kan dit natuurlijk ook. Stem dit dan met mij af en ik regel het graag voor u.

Persoonlijk contact

Mijn naam is Marlène Kromhout. Ik ben uw persoonlijke uitvaartverzorger en help u met alle praktische zaken rondom een uitvaart.