Tijdens de begrafenis of crematie beleeft u de emotionele momenten als in een roes. Bijvoorbeeld toen de kleinkinderen de kaarsen rond de kist aanstaken. De prachtige bloemen en de mooie woorden op de linten. Of die oom die u niet had verwacht. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om professionele foto’s te laten maken tijdens het afscheid zelf? Of misschien een filmopname?

Blijvende herinnering

Als uitvaartbegeleider ervaar ik vaak dat mensen enorm blij zijn met een mooi album waarin alle details van het afscheid in prachtige foto’s zijn vastgelegd. Door op een later moment samen of alleen een mooi fotoboek te bekijken, blijft de herinnering aan al die dierbare momenten levendig. En het kan helpen bij het verwerken van het verdriet. Zeker voor iemand die er helaas niet bij kon zijn. Of voor kinderen die destijds nog (te) jong waren. Als zij er wel of meer aan toe zijn, kan ook voor hen een fotoboek heel waardevol zijn. Goed gemaakte beelden zeggen immers meer dan duizend woorden.

Afscheidsfotografie, hoe werkt dat?

Als u ervoor kiest om een professional foto’s te laten maken van het afscheid, dan maakt u vooraf natuurlijk eerst kennis. Samen bespreekt u uw wensen en ideeën en hoe het afscheid zal verlopen, het zogenaamde draaiboek. De fotograaf zal heel discreet en respectvol aanwezig zijn en de gevraagde beelden maken. Als u wilt, kan de fotograaf aanwezig zijn bij het sluiten van de kist en de condoleance. Ook kan hij of zij opnamen maken van de overleden dierbare zelf. De gewenste beelden uitzoeken, heeft geen haast. Vaak doet u dat pas enkele weken later. Daarna maakt de fotograaf er een mooi album van, als tastbare herinnering aan een emotionele en unieke gebeurtenis. U heeft daarmee een waardevolle herinnering in de kast. Een fotoboek dat u altijd kunt pakken en doorbladeren op het moment dat u dat wilt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Ik vertel u er graag meer over.

Persoonlijk contact

Mijn naam is Marlène Kromhout. Ik ben uw persoonlijke uitvaartverzorger en help u met alle praktische zaken rondom een uitvaart.