Ik kan me voorstellen dat u het fijn vindt om iets meer te weten over degene die u komt helpen bij het regelen van de begrafenis of crematie van uw dierbare. Ik stel me dan ook graag aan u voor en vertel u iets meer over mijn achtergrond en de reden waarom ik voor dit mooie beroep heb gekozen. Ik ben Marlène Kromhout en gecertificeerd uitvaartverzorger. 52 jaar geleden geboren in Katwijk, opgegroeid in Rijnsburg en nu woon ik in Katwijk.

De naam Dune Uitvaartbegeleiding is een link naar de mooie Duin- en Bollenstreek waar ik al mijn hele leven woon.

Waarom ben ik dit werk gaan doen?

Na jaren met veel plezier in het HBO-onderwijs te hebben gewerkt, groeide de behoefte om echt iets voor anderen te kunnen betekenen, op een persoonlijke manier. Door het verlies van mijn moeder maakte ik van dichtbij mee wat een uitvaartverzorger kan betekenen in een moeilijke tijd. Hoe belangrijk het is om ontlast te worden als er zoveel op je afkomt. En hoe oneindig veel makkelijker alles wordt als iemand meedenkt en meeleeft.

Marlene Kromhout - Uitvaartbegeleider

Mijn moeders uitvaart is, ondanks het verdriet, een goede herinnering geworden. En markeerde voor mij het moment dat ik besefte dat dit werk goed bij mij past. Omdat ik goed kan organiseren, goed kan luisteren en creatief ben in het bedenken van oplossingen. Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe uniek, overweldigend en puur de dagen na een overlijden zijn. En hoe prettig het dan is terug te kunnen vallen op iemand die je steunt in alles, de omstandigheden kent en weet wat je wilt. Om deze redenen heb ik de knoop doorgehakt om de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen te volgen.

Persoonlijke aandacht

Wat ik wil is met nabestaanden een uitvaart verzorgen die past bij het leven en de wensen van de overledene, maar die ook recht doet aan degenen die achterblijven. Zij moeten namelijk verder zonder degene waar ze veel van hielden en goed afscheid nemen is een eerste stap om verder te kunnen gaan. Ervaring in dit vak heeft me geleerd hoe belangrijk persoonlijke aandacht bij een uitvaart is. En hoe prettig mensen het vinden om gedurende de intensieve dagen tussen een overlijden en de uitvaart steeds hetzelfde vertrouwde aanspreekpunt te hebben. Ik heb al vele families mogen begeleiden en als ik dan terug hoor dat ze het een hele warme week vonden, dat alles perfect geregeld is, dat ze vriendelijk geholpen zijn en op hun gemak zijn gesteld, dan weet ik waarom ik van dit werk hou.

Een passend afscheid wordt een mooie herinnering

Het is mooi om mensen bij te staan en te helpen met wat er op hen afkomt. Om samen een passend afscheid te verzorgen dat niet alleen troost biedt, maar die ook een dierbare herinnering oplevert.

Persoonlijk contact

Mijn naam is Marlène Kromhout. Ik ben uw persoonlijke uitvaartverzorger en help u met alle praktische zaken rondom een uitvaart.