Afbeelding
Keuzemogelijkheden uitvaart - Dune Uitvaartbegeleiding

Er is heel veel mogelijk om een afscheid een persoonlijk tintje mee te geven. Ik geef hieronder wat meer informatie over de mogelijkheden. 

Uitvaartkist

Kiest u voor een kist, mand of wade? En hoe kunt u een persoonlijk tintje meegeven?

Verzorgen en opbaren

Kort na het overlijden zal uw dierbare verzorgd en opgebaard worden. 

Afscheidsrituelen

Ieder gezin en iedere familie heeft ze. Gewoontes, gebruiken of voorwerpen die in de loop der jaren een speciale betekenis hebben gekregen.

Uitvaartmuziek

Met muziek kun je veel uitdrukken. Zeker als je afscheid moet nemen van een geliefde.

Rouwvervoer

U ziet het regelmatig in het straatbeeld, een rouwstoet van zwarte of zilvergrijze begrafenis- en volgauto’s. Een stijlvolle, respectvolle en waardige manier om uw dierbare naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen. Maar soms past deze manier niet helemaal bij de degene waar afscheid van wordt genomen. Dan zijn er gelukkig ook alternatieven.

Rouwbloemen

Met bloemen kunt u zonder woorden heel veel zeggen. Bij iedere gelegenheid, maar zeker ook bij het afscheid van een dierbare.

Levensverhaal

Een treffend levensverhaal maken over iemand die u zo lief was. Hoe vindt u de juiste woorden om te vertellen over alle herinneringen?

Afscheidsfotografie

Heeft u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om professionele foto's te laten maken tijdens het afscheid zelf?

Begraven

Als u een begrafenis moet regelen omdat een dierbare is overleden of binnenkort komt te overlijden, dan is er een aantal zaken waar u een beslissing over moet nemen.

Cremeren

Als u een crematie moet regelen, dan is er een aantal zaken waar u een beslissing over moet nemen

Resomeren

Wat gebeurt er met het lichaam van iemand die is overleden? In Nederland kunt u tot nu toe kiezen uit begraven, cremeren of het lichaam afstaan aan de wetenschap. In de nabije toekomst is het mogelijk om ook voor resomeren te kiezen.

Vooraf regelen

De dood en het laatste afscheid. U denkt er misschien liever nog niet over na. Toch kan het prettig zijn om te weten wat de wensen zijn. Er is namelijk zoveel mogelijk. En zelf de regie nemen, kan veel rust geven.

Nazorg

Ook na de uitvaart ben ik er voor u. Na een week of twee kom ik bij u langs om samen nog eens terug te blikken op het afscheid en wat daaraan vooraf ging. En als er behoefte aan is, kan ik ook verdere nazorg bieden.

Partners

Ik werk samen met professionele partners die garant staan voor een soepele samenwerking. Voor bijvoorbeeld de verzorging van uw naaste, maar ook voor het rouwvervoer, de rouwkaart, de uitvaartkist, uitvaartmand of lijkwade en de rouwbloemen.

Nalatenschap

Wanneer een dierbare is overleden komt er veel op u af. Na het afscheid staat u voor al het regelwerk wat samenhangt met dit overlijden op persoonlijk, administratief en juridisch vlak. Bent u langstlevende, erfgenaam of benoemd tot executeur? Weet u niet waar te beginnen, loopt u tegen vragen aan of ontbreekt het u aan tijd?